بنا به دلایل گوناگون من جمله فشارهای امنیتی، مخاطب و ذینفعان رسانه، سردرگمی مدیران این حوزه و ده ها عامل دیگر؛ کار رسانه ای در ایران با کیفیت مطلوب و صراحت لازم صورت نمیپذیرد. از همین رو تلویزیون اینترنتی جدال با مدیریت علی علیزاده (کارشناس سابق تلویزیون های فارسی زبان خارجی) در لندن توانسته خلاء رسانه ای موجود را حتی در بین اقشار مذهبی و حزب اللهی ایران پر کند و مخاطبانی پر و پاقرص برای خودش در داخل کشور دست و پا کند. در ادامه نقد تحلیل های رسانه ای و جریان ها حول چرایی سقوط دمشق به سراغ تحلیل های ارائه شده در این رسانه نوین میرویم.
جدال معتقد است در
علیزاده و طیف حزب اللهی این تلویزیون خود را در مقابل لیبرال های داخلی درون نظام و حاکمیت بویژه اصلاح طلبان تعریف میکنند. جریانی که معتقد است دیپلماسی و میدان دو عرصه متفاوت اند و سالیان سال است که میدان دست دیپلماسی جمهوری اسلامی را در مذاکرات با قدرت های بین المللی بسته است و بسیاری از نابه سامانی های کشور بویژه در حوزه اقتصادی محصول پای کار میدان بودن جمهوری اسلامی ست.
جریان دیپلماسی محور در مراودات بین المللی اگرچه مشخصا اصلاح طلبان را شامل میشود اما با بروز شکاف های متعدد سیاسی - شناختی در میان اصولگرایان؛ این خوانش هم اکنون طرفدارانی از هر دو جناح کشور را دارد.
بخش هایی از جریان اصولگرایی موسوم حزب اللهی هایی کم صدا یا بی صدا که صدای رسانه ایی خودشان را در رسانه ملی و البته در رسانه های اصولگرایی نمیدیدند با مشاهده جدال و البته حضور به عنوان کارشناس در برنامه تلویزیونی جدال سعی میکنند بازتاب افکار،گفتار و تحلیل هایشان را در تلویزیون جدال با اقشار همفکر و کلیت جامعه به اشتراک بگذارند.
به حزب اللهی های خارج از بدنه نظام که صداهای خاموش جریان
و حتی بخش هایی از
از آغاز طوفان الاقصی برنامه تلویزیونی جدال و کارشناسانش در ارائه تحلیل های رویدادهای مختلف منطقه ای بر «پاسخگویی به هنگام به طرف های بین المللی در میدان» متمرکز شده اند و هرگونه سیگنال داخلی که سعی در شکست یا تضعیف رویکرد مقاومت در میدان باشد را رصد کرده اند و با گوشزد اینکه اگر به هنگام و در سطح مناسب پاسخ ندهیم دشمن جری تر میشود و به پیش میآید سعی کرده اند عقبه مردمی جبهه مقاو.مت و میدان را در برابر عقبه مردمی اصلاح طلبان و دیپلماسی در جامعه فعال نگاه دارند و البته مسئولان عالی رتبه سیاسی و فرماندهان میدان را از چشم پوشی از اهداف درازمدت به بهانه های مختلف من جمله همراهی با مقتضیات زمانی و مکانی بر حذر دارند.
موضعی که جدال و حزب اللهی های آن روی آن ایستاده اند تا توازنی در صحنه میدانی جامعه در شرایط نابرابر سیاسی – رسانه ای بوجود بیاورند؛ آنها را گهگاه به مرز افراط و یکجانبه گرایی سوق داده است تا مادامی که بسیاری از معادلات را به خوبی میبینند و در تحلیل هایشان لحاظ میکنند برخی معادلات را نیز نبینند یا کمتر مورد توجه قرار دهند.
از چرایی سقوط نظام اسد و دمشق دارند.
بخش اول – جدال و جریان حزب اللهی ها
علی علیزاده کارشناس سابق تلویزیون های فارسی زبان خارج از کشور با مواضع متفاوتی که در دفاع از جمهوری اسلامی ایران و البته شخص رهبر انقلاب اسلامی در رسانه های ماهواره ای انجام میداد به مرور زمان موفق به جمع طیفی از اقشار مختلف جامعه به عنوان مخاطبان پر و پا قرصی شد که تمایل داشتند تحلیل هایی متفاوت از آنچه در صدا و سیما و سایر رسانه های رسمی کشور است را ببینند و بشنوند.
رویکرد متعادل نقد مواضع و رویدادهای کشور، احترام به شعور و فهم مخاطب، تحلیل های منطبق با واقع و همه جانبه و البته آزادی و حریتی که ناشی از حضور او در خارج از کشور بود (عدم تقید به بند و قیود رسانه ای کاذب و گاها مضرر داخل کشور) باعث شد علیزاده علاوه بر مخاطبان عام در شبکه های فارسی زبان؛ اعتماد بخشی از نخبگان سیاسی، فرهنگی و دانشگاهی از صادق زیبا کلام گرفته تا پرویز امینی و حتی محمد مرندی (فرزند وزیر سابق بهداشت) را به خود جلب کند. به همین دلایل بود که وقتی علیزاده تلویزیون اینترنتی جدال را راه اندازی کرد هم بر مخاطبان عامش افزوده شد و هم بر طیف کارشناسانی که در برنامه های گفتگو محورش شرکت میکردند.
علیرغم اینکه علیزاده در برنامه اش بارها به صراحت اعلام کرده است در خانواده ای سکولار بزرگ شده است و البته اختلاف نظرهای بنیادین فرهنگی با قشر وسیعی از مخاطبانش دارد اما مواجهه اش با جریان مقاومت در منطقه به عنوان یکی از راهبردهای نظامی ایران برای دفاع از تمامیت ارضی و حفظ امنیت کشور به گونه ای بود که او را با حزب اللهی های مدافع مقاومت پیوند میداده است.
علیزاده با او در مسائل فرهنگی بازه وسیع موضوعات طرح شده
رپورتاژ آگهی تلویزیون در سریال رعد و برق
حضور در برنامه ثریا
حضور در شبکه خبر
تلویزیون اینترنتی جدال را داستان سریال «رعد و برق» بهروز افخمی درباره سیل استان گلستان راه اندازی کند.
مله به علیزاده از سمت اصلاح طلبان و حتی انقلابی ها و اصولگرایان
با تشدید اختلافات و انشعابات درون اصولگرایان معلوم میشود که بخشی از مردم به مراد پروری از جبهه اصولگرایان و کاستن از نقش مردم در حد یک مرید خسته شده اند و با علیزاده همراهی و با صحبتهایش همزادپنداری م کنند
فرصت برابری که علیزاده به انواع مختلف عقاید و جریان ها میدهد مشابه فرصت به ایزد
و البته مواجهه منطق گونه اش با استدلال های فواد ایزدی (کارشناس رسانه ملی) متوجه میشویم که محدودیت رسانه ها در ایران نه فقط بهلحاظ مدیریت بلکه به جهت سطح کنترل تنش است. شائبه نفوذی بودن او را کمرنگ میکند و البته مخاطب امروز فقط در معرض یک تحلیل نیست که بگوییم علیزاده توان شست شوی مغزی جامعه یا اقشاری از جامعه را دارد
«پایگاه خبری - تحلیلی خط ویژه»، به عنوان یکی از سامانه های اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی مطابق برنامه مصوب در طرح کیان کار عمل میکند- با هدایت و همراهی جمعی از صاحب نظران و نخبگان رسانه ای کشور - در نظر دارد ضمن فراهم سازی بستر و محیط واقعی کار برای فارغ التحصیلان رشته های مختلف دانشگاهی؛ به ارتقای کیفی و اعتلای رسانه ای و فرهنگی کشور در حد بضاعت خویش کمک و یاری رساند.
دفتر مرکزی: تهران - کیانشهر - خیابان شهید چیت ساز
hotlinepress1@gmail.com